[Support request] GP Premium 1.5

Home Forums Support [Support request] GP Premium 1.5

Home Forums Support GP Premium 1.5

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 122 total)
  • Author
    Posts
  • #418183
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Todd – it may be the firewall blocking the update notice. Any chance you can email me temporary admin login details?: https://generatepress.com/contact/

    Enrico – not sure what you mean? What gets set to Below Content? Your screenshot is using the wrong option to move the featured image. Featured images on pages are now controlled in Customize > Layout > Blog in the Featured Images section, under the “Pages” tab.

    The option you highlighted in your screenshot is only for Page Headers with content.

    #418245
    Enrico

    Sorry Tom,
    yesterday I went in the right place but I saw only two options. Now I have seen that there is a third one “below title”. Now it works.

    I don’t know why I lost my featured images configurations in all the sites after the wp 4.9 rc2 upgrade. Anyway now I have set it back correctly.

    Thanks a lot

    #418865
    Bart

    Hi Tom,

    First of all thanks for the great theme and fantastic support! Build several sites with GPP now and really love to work with it.

    But I’ve got a small issue after updating to 1.5. Featured image size is not applied to my news category page as you can see (noetsj.com). I applied 300×300 (archive, post and page) and I display posts in columns.

    Besides that I think it’s not quite logical to put featured image size settings of pages under blog settings. Isn’t it?

    This is my live site with GPP 1.5: noetsj.com
    This is my temp demo site with GPP 1.4.?: noetsj.demo4u.nl

    I hope it’s all clear to you. Thanks for your help!

    Kind Regards,

    Bart

    #418868
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    We did change the resizer, which only resizes the images when the server resources allow.

    Can you try updating the sizing values from 300×300 to something like 301×301 to try to kickstart the resizer?

    I agree about featured images, but decided it would be a mistake to separate featured image options, even if pages aren’t technically in the blog.

    #418870
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Also, the resizer won’t upscale images, so make sure the original images are larger than the size you have set.

    #418875
    Bart

    Strange, he did upscale images before, as you can see in my demo!

    Okay, I set image size to 200×200. The images are changing but not to square size 200×200.

    Kind Regards,

    Bart

    #418882
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Yea, the old image resizer did upscale, but it was extremely resource intensive unfortunately.

    I think the issue here is the image is only 200px wide, so the cropping isn’t working. As a test, can you try going 100×100? It may be necessary to upload larger images.

    #418892
    Bart

    You’re right. Setting it to 100×100 makes them square. I’m going to change my image size and replace them.

    Thanks a lot!

    Kind Regards,

    Bart

    #418894
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Hmm, your site is using the thumbnail size now (150×150) and reducing it down to 100×100. I’m concerned your server isn’t actually resizing the images.

    Any chance you can create a new topic if uploading a larger image doesn’t work at 300×300?

    #418901
    Bart

    Yes, no problem. On single post strange things with images too.

    Kind Regards,

    Bart

    #418909
    Bart

    I resized my images for news category and it’s not working!

    Kind Regards,

    Bart

    #418910
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Can you try activating this plugin?: https://wordpress.org/plugins/wp-maximum-execution-time-exceeded/

    I wonder if your server is preventing the resizing.

    #418913
    Bart

    But on my demo it works fine. Same server!

    Kind Regards,

    Bart

    #418917
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    I understand, but the image resizing library has changed in the latest version. So the new library is having trouble resizing the images on your server.

    If you’d like, you can send me temporary admin login details and I’ll take a closer look: https://generatepress.com/contact/

    #419375
    Branislav Pakic

    I’m having a problem with masonry in GP 1.5. When I click the load more button posts are not loaded, I just get empty space instead. I thought it was because of the caching plugin, but I cleared the cache and the problem remained. For now I had to revert to GP 1.4.3.

    Is anyone else experiencing the same problem?

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 122 total)
  • The topic ‘GP Premium 1.5’ is closed to new replies.