[Support request] The Events Calendar URL embed not working

Home Forums Support [Support request] The Events Calendar URL embed not working

Home Forums Support The Events Calendar URL embed not working

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #506481
    PointPolish

    Hey there!

    I’m trying to embed events from Modern Tribe’s The Events Calendar and am unable to do so. I cloned my site to a staging site to check for conflicts, and after disabling all other plugins it turns out it’s the theme!

    The page in question can be seen at the url-provided/test. If I activate the 2017 theme the embed works, but it doesn’t in GP!

    Currently the following themes and plugins are activated: GeneratePress, The Events Calendar, The Events Calendar Pro, The Events Calendar Filter Bar

    How it ought to work: https://theeventscalendar.com/knowledgebase/inserting-calendar-content-posts-pages/#single-events

    Any help to get to the bottom of this would be greatly appreciated!

    Thanks for the great theme and the support!

    GeneratePress 2.0.2
    #507101
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    That definitely doesn’t look right.

    Can you activate another theme and show the same page? I’m not sure what about GP would prevent any styles from coming through.

    #507187
    PointPolish

    Just activated the Twenty Seventeen theme – you can see the working embed on the test page.

    Sorry to complicate things further, but I happened to have an old copy of the site on my machine and went ahead and updated it and then tested locally, and it looks like it’s working: http://7f62ac54.ngrok.io/test

    Could this have something to do with my hosting (WPengine)?

    #507299
    PointPolish

    Went ahead and pulled my live install to a local dev environment and, while closer to working, still broken: http://d43aa2c5.ngrok.io/test

    #507513
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    What you have with Twenty Seventeen seems to be similar to GP. The issue on the GP page is you have the “Page Builder Container” set to full width: https://docs.generatepress.com/article/page-builder-container/

    If you set that to default, the content area will look normal.

    #508059
    PointPolish

    Unfortunately the container setting is already set to default on that page…

    Back at the live site, here’s a test post: ~/test-post/

    The browser console shows the TEC scripts loading on my end, but no display…

    #508170
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    The URL you set as your site URL in the topic is using the full width option in the Page Builder Container metabox. It has the full-width-content body class added, which is only added by that option.

    If that option isn’t selected, maybe you have a custom function happening somewhere adding it?

    #508264
    PointPolish

    Are you sure? While the homepage uses the full-width-content option, the “URL-from-the-OP/test” page, where I’m testing the embed, is a post. When I search for “full-width-content” in the console I get no results…

    On that site I’ve disabled all custom functions as well, so I’m not sure that that is the case either.

    #508570
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Ah, I was looking at the home page.

    GP doesn’t alter the output of the content – it should work exactly like it does in Twenty Seventeen.

    It looks like it’s using a core WP feature, which generates a preview of the linked post as long as it’s using WordPress.

    Is there any way you can send me temporary admin login details so I can take a closer look?: https://generatepress.com/contact/

    Thanks!

    #509131
    PointPolish

    Absolutely – access sent using the “Account Issue” form for support@generatepress.com. Thanks so much!

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.