[Support request] Woocommerce product categories not showing

Home Forums Support Woocommerce product categories not showing

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #318430
    Joe

    Hi,

    I am having trouble with Woocommerce categories not showing up in the main product page or the sidebar widget. However, the categories are showing on on my individual Woocommerce product pages and in the Woocommerce settings. I need the product categories and subcategories to available for customers to see and use. I am using a GP child theme. Your help will be appreciated.

    Thanks, Joe

    GeneratePress 1.3.46
    GP Premium 1.2.96
    #318468
    Joe

    I got the categories to show in the widget sidebar, so my only quesion now is why categories are not showing in the main products page when Woocommerce settings are set for that.

    #318521
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Hi there,

    So the categories widget specific to WC is only displaying on single product pages?

    #318542
    Joe

    Hi Tom,

    You’re working late.

    The categories widget is showing fine on all shop pages.

    On the Woocommerce shop page on the GP navigation menu, I am getting only one category showing on the page shop page itself, but I have three categories.

    Joe

    #318605
    Jamal

    Please double check that you have actually assigned som products to the categories not showing up.

    Agressively support the kind of work you want to see. Buy it. Talk about it. Review it.

    #318694
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Are we talking about the widget or menu items in the navigation?

    #318729
    Joe

    We are talking about menu items in the navigation.

    Jamal said: “Please double check that you have actually assigned some products to the categories not showing up.” I tried that and it worked. It now shows the missing categories on the page from the top level of the shop menu on the navigation bar. Thank you.

    This has created an additional issue, however. Previously there was a caret to the right of menu entries on the navigation bar indicating sub-items were nested under the menu entry on the navigation bar. Now there are boxes in place of the carets. Can I restore the carets? Or eliminate carets and boxes?

    Joe

    #318773
    Joe

    The boxes are appearing on the navigation menu only when I view the website while using the customizer. The carets are appearing when I use a different browser, so I assume there is no problem.

    Thank you for helping me out. Joe

    #318896
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Have you created a menu and set it to a theme location, or is WP adding menu items to the navigation automatically?: https://docs.generatepress.com/article/using-the-wordpress-menu-builder/

    The boxes instead of icons is usually caused by a mismatch of domain names.

    For example, if you have abc.com set in “Settings > General”, but you’re viewing the site from efg.com (the address that shows in your browser address bar), this can happen. Here’s a solution: http://stackoverflow.com/a/26521650/2391422

    #318938
    Joe

    No menu navigation to or from another domain name. I do have some fonts coming from https://fonts.googleapis.com that are being used in GP; these are showing up on a GTMetrix speedtest. I also have a GP child installed and I do have domain name forwarding from GoDaddy to Hostgator (where the site is located).

    Current status is that the blocks on the navigation bar looking at the website in the customizer have cleared and resolved back to carets now that a few hours have gone by. Any insights will be appreciated. Joe

    #319029
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    That’s strange, could have been a caching issue. Let me know if it shows up again.

    #697610
    Diego

    bug still happens, created a menu with category, subcategory and subsubcategory, the categories do have products in them, the menu works fine everywhere except when i click a category to navigate it, the products show but the menu stops being a dropdown menu, its empty. And to add to the weirdness… the same menu works fine while inside wordpress theme customizer :\ so no idea whats going on

    #698104
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Any chance you can open a new topic so you can share the link to your site privately?

    Thanks!

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.