[Resolved] Sticky navigation shaking when scrolling back to top

Home Forums Support Sticky navigation shaking when scrolling back to top

  • This topic has 9 replies, 2 voices, and was last updated 1 month ago by Leo.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #1257466
    David

    Hi,

    When I am scrolling back to top, manually or with the button, the menu items are making a small shake during less than a second, then they stop normally.

    I am using the menu as header feature, and the image change to smaller size when scroll down from the top, this works good, but when I am going back to the top and the bar grows to a bigger size, then that menu items shakes.

    Hope I explained all correctly.

    Thanks in advance for any help.

    #1258153
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    Can you disable the caching plugin first?
    https://www.screencast.com/t/0pELxHkvBjC

    Thanks!

    #1258397
    David

    Done, I had already tested, please hurry up. I cannot have my web with all the optimization plugins disconnected for a long time.

    Thanks

    #1258410
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Ok I think the menu item height change is too big for that effect unfortunately.

    Using the fade or slide transition would be better for that kind of significant height change.

    #1258423
    David

    Oh thank you, it was the only think I dind’t try.

    For your info if you want to solve it or anybody has the same issue: if the logo height is 109px or smaller, everything is right, the bug comes from 110px and above.

    Thanks again 😀

    #1258427
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Actually we think the issue is the transition between the site logo and sticky navigation logo.

    Can you try removing the sticky navigation logo?

    Shouldn’t need to add that if it’s the same as the static logo.

    #1258445
    David

    Cannot be that as I never had a sticky navigation logo since the beginning, only the site logo from the header section.

    For me it’s OK 109px, but if you want me to check any other thing to find the problem just tell me.

    #1258451
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hmm the code is suggesting that there is a sticky navigation logo uploaded:
    https://www.screencast.com/t/MvEGKCw2F2

    Do you mind checking under Customizer > Layout > Sticky Navigation?

    #1258476
    David

    I checked before and was empty, but I had problems with the logo before so I did the following steps:

    1. Upload a new image as sticky navigation logo
    2. Save
    3. Delete the image
    4. Save
    5. F5
    6. Try 115 px height again

    And… It worked perfectly without any shake. So there was the problem.

    Mistery solved. Thank you.

    #1258612
    Leo
    Staff
    Customer Support
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.