[Resolved] Site stuttering / scrolling not smooth

Home Forums Support Site stuttering / scrolling not smooth

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #321663
    Eric

    Dear sir/madam,

    When scrolling through my website (in progress) the page stutters. Ive turned off my scrolling progress bar and transparency of the menu but that didn’t fix it. I work with elementor pro and that plugin could also be the cause, but since it is the menu bar stuttering I thought it could also have to do with the theme (but of course I am not sure). This is a link where you can see it, but sometimes it is much worse: https://www.dropbox.com/s/p3oda548k8raljt/Flickering%20website.mov?dl=0

    Best regards,

    Florian

    == Server Environment ==
    Operating System: Linux
    Software: Apache
    MySQL version: 5.6.32
    PHP Version: 5.5.37
    PHP Max Input Vars: 1000
    PHP Max Post Size: 64M
    GD Installed: Yes
    Elementor Library: Connected

    == WordPress Environment ==
    Version: 4.7.5
    Site URL: http://kundalini.com.tw
    Home URL: http://kundalini.com.tw
    WP Multisite: No
    Max Upload Size: 64 MB
    Memory limit: 40M
    Permalink Structure: /%postname%/
    Language: en-US
    Timezone: 0
    Debug Mode: Inactive

    == Theme ==
    Name: GeneratePress
    Version: 1.3.46
    Author: Tom Usborne
    Child Theme: No

    == User ==
    Role: administrator
    WP Profile lang: en_US
    User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_12_4) AppleWebKit/603.1.30 (KHTML, like Gecko) Version/10.1 Safari/603.1.30

    == Active Plugins ==
    Booster for WooCommerce
    Version: 2.8.1
    Author: Algoritmika Ltd

    Duplicate Post
    Version: 3.2
    Author: Enrico Battocchi

    Elementor
    Version: 1.4.7
    Author: Elementor.com

    Elementor Pro
    Version: 1.4.4
    Author: Elementor.com

    GP Premium
    Version: 1.3
    Author: Tom Usborne

    Header Footer Elementor
    Version: 1.0.0
    Author: Brainstorm Force, Nikhil Chavan

    Insert Headers and Footers
    Version: 1.4.2
    Author: WPBeginner

    Reading Progress Bar
    Version: 1.2
    Author: Jean-Baptiste Audras, project manager @ Whodunit

    Regenerate Thumbnails
    Version: 2.2.6
    Author: Alex Mills (Viper007Bond)

    Slider Revolution
    Version: 5.4.1
    Author: ThemePunch

    Wish List for WooCommerce
    Version: 1.2.6
    Author: Algoritmika Ltd

    WooCommerce
    Version: 3.0.7
    Author: Automattic

    WooCommerce Menu Cart
    Version: 2.6.0
    Author: Jeremiah Prummer, Ewout Fernhout

    WooCommerce Quantity Increment
    Version: 1.1.0
    Author: Automattic, WooThemes

    == Must-Use Plugins ==
    Plugin Organizer MU
    Version: 8.1
    Author: Jeff Sterup

    == Debug ==
    Errors:
    TypeError: undefined is not an object (evaluating ‘c.canvas’)
    at http://kundalini.com.tw/wp-includes/js/quicktags.min.js?ver=4.7.5 – 1:7713
    2017-05-20 16:53 +00:00
    x 16 times

    TypeError: undefined is not an object (evaluating ‘this.ui.form.html’)
    at http://kundalini.com.tw/wp-content/plugins/elementor/assets/js/editor.min.js?ver=1.4.5 – 6:11089
    2017-05-01 13:48 +00:00

    TypeError: undefined is not an object (evaluating ‘this.ui.form.html’)
    at http://kundalini.com.tw/wp-content/plugins/elementor/assets/js/editor.min.js?ver=1.4.2 – 6:10673
    2017-04-06 07:56 +00:00

    GeneratePress 1.3.46
    GP Premium 1.3
    #321729
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Any chance you can deactivate your other plugins one by one to see if the issue goes away? Anything that manipulates scrolling would be my first bet.

    #322175
    Eric

    Hi Tom,

    Thanks for the suggestion. When I deactivate GP pro while leaving everything else activated the problem disappears. Any idea what I would have to do to next?

    Best regards,

    Florian

    #322325
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    That makes sense as the sticky nav is a part of GP Premium.

    You’ll want to deactivate your other plugins to see what’s causing the sticky nav to glitch.

    #322596
    Eric

    I deactivated all my plugins except for GP premium and the issue persists, if I deactivate GP premium and none of my other plugins there is no issue. I narrowed it down to the Menu plus part of GP. When I deactivate that everything works well. My menu works fine without the menu plus part but the only thing is then the logo doesn’t appear in my menu, which I want to have of course…

    #322656
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    The sticky menu is a part of Menu Plus.

    Haven’t had any other reports of this, so we need to find what’s unique about your site.

    Do you have a fresh install on your server which you can add a sticky menu to? This will allow us to see if the issue can be reproduced in more than one environment.

    #322672
    Eric

    Hi Tom,

    When I turned off the sticky nav in GP everything worked well, because I realised that for other reasons I made the navigation sticky with css in the past (which I forgot about) so now it was “double” sticky which caused the issue. So everything is settled now.

    Thanks!

    Florian

    #322888
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.