[Resolved] section addon is missing

Home Forums Support section addon is missing

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #98536
    karin schultz

    I installed the section addon, but it doesn’t show in customized.
    What to do?

    #98573
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Hi Karin,

    The Sections add-on doesn’t add anything to the Customizer, it adds a new metabox to your pages.

    Take a look at the video here: http://generatepress.com/downloads/generate-sections/

    Let me know if you have any questions 🙂

    #98821
    karin schultz

    Hi Tom

    Thank you for your help. I think I understand now 🙂

    What I was really looking for is the possibility to add images to my front page in a slider and in rows with text content as well. I have seen that in other themes where it is possible to move the sliders around at the page.
    I like your theme very much in any other way and hope you can help me with featuring the images as well 🙂

    Sincerely
    Karin

    #98915
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Hi Karin,

    Maybe you’re looking for some sort of page builder? This one is compatible with GP: https://wordpress.org/plugins/siteorigin-panels/

    #99798
    karin schultz

    Hi Tom

    Thank you so much for the advice to page builder plugin. I have installed it and the additional plugins required (SiteOrigin Widgets Bundle and Black Studio TinyMCE Widget) and it is fantastic and just what I needed!
    But after installing the plugins I lost access to the theme (site not found) and can no longer use the customizer in Generate Press.
    What would you suggest – should I deactive the plugins again?

    Karin

    #99827
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Which plugins? What happens when you try to access the Customizer? Any errors?

    By lost access to the theme, do you mean your entire site? Or?

    #99829
    karin schultz

    I had to install these plugins to work with the page builder:
    SiteOrigin Widgets Bundle and Black Studio TinyMCE Widget

    When I try to access the custumizer in the theme I get the message: Page not found.

    Before installing the page builder plugins there was no problems, so I figure it has something to do with this and now I dont know what to do 🙁

    Hope you are able to help me 🙂

    Karin

    #99831
    karin schultz

    I still have access to everything else at my site – only not the customizer to the theme

    #99833
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Hmm, you can try going to “Settings > Permalinks” and hitting save (no need to change anything).

    If that doesn’t work, it means there’s a bug in one of those plugins and you may need to find an alternative.

    #99836
    karin schultz

    Unfortunately it didnt help any 🙁

    Can I try to deactivate the plugins one by one and see if it helps?
    And will my work still be there if I activate them again?

    #99838
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Yes, your work will still be there if you deactivate and activate again.

    If the problem plugin is only affecting the Customizer, then you can deactivate it when using the Customizer, and activate it again when you’re done in there.

    It would be good to tell the developer that their plugin is causing the Customizer to break as well.

    #99857
    karin schultz

    I found it! It was the plugin you recommended at first – page builder by site origin.
    So now I can deactivate it when I need to use the customizer and activate it afterwards.
    I will contact the developer of the plugin and tell about the problems it causes.

    Thank you so much for your help, I really appreciate it!!!

    Karin

    #99981
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    That’s very odd – let me know what the developer says.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.