[Support request] Remove Section Background Image

Home Forums Support [Support request] Remove Section Background Image

Home Forums Support Remove Section Background Image

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #447601
    Leon

    Hello Tom,

    I was trying to remove background images for sections I used on a page. But it seems there is no option to do so.

    Could you please let me know how to do it?

    Thanks
    Leon

    GeneratePress 2.0
    GP Premium 1.5.6
    #447845
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    Are you talking about Sections add-on?

    If not can you link us to the page?

    #447851
    Leon

    Hi Leo,

    Yes I used the sections addon. I used sections on my home page and other pages.

    I used background images for some sections, but now I dont want background images for the sections and there is no where to delete it.

    You may check my home page. interpreterdatabase.com

    Thanks
    Leon

    #449328
    Leon

    Hi Leo,

    Any update on this please?

    Thanks
    Leon

    #449477
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hey sorry not sure how this topic slipped through.

    You can’t remove it in using the background image setting in Sections? https://docs.generatepress.com/article/sections-overview/#background-image

    #449896
    Leon

    Hello Leo,

    I checked the video tutorial. But on my website, there is not a delete button after uploading a picture. The uploaded image was not shown there either. It just works in the frontend.

    Thanks
    Leon

    #449901
    Leon


    Like this

    #449985
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    That doesn’t look like an image is uploaded at all. Are you sure that specific section has an image?

    #450019
    Leon

    Yes Tom. Images are uploaded and can be seen in front end. I can upload another one and the current image will be raplaced. There is just no option to delete the image, nor is there a preview as I’ve seen in your video tutorial that when you select a image, you have preview or thumbnail and you have options to delete it.

    I thought there could be some JS optimize plugin that caused this, but I disabled Autoptimize and the problem is still there.

    Thanks
    Leon

    #450508
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Here’s what it should look like: https://www.screencast.com/t/UZsvhS48

    Perhaps you have a javascript error in the Dashboard being caused by another plugin?

    #478183
    Nathanael

    I just noticed, that I have the same problem. I can not remove a background image. I solved it by making a new section an copying everything from the old to the new one.

    I have this error in the console:

    generate-sections-metabox.js?ver=1.5.6:301 Uncaught TypeError: Cannot read property 'url' of undefined
        at n.success (generate-sections-metabox.js?ver=1.5.6:301)
        at n.t.success (load-scripts.php?c=0&load[]=hoverIntent,common,admin-bar,heartbeat,autosave,wp-ajax-response,jquery-color,wp-lists,quicktags,jquery-query,admin-comments,sug&load[]=gest,jquery-ui-sortable,postbox,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,tags-suggest,tags-box,underscor&load[]=e,word-count,post,editor-expand,thickbox,shortcode,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,wp-plupload,wp-mediaelement,wp-api-&load[]=request,media-views,media-editor,media-audiovideo,mce-view,imgareaselect,image-edit,svg-painter,wp-auth-check,editor,media-uploa&load[]=d,wplink,wp-embed&ver=4.9.2:424)
        at i (load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,moxiejs,plupload&ver=4.9.2:2)
        at Object.fireWith [as resolveWith] (load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,moxiejs,plupload&ver=4.9.2:2)
        at n.<anonymous> (load-scripts.php?c=0&load[]=hoverIntent,common,admin-bar,heartbeat,autosave,wp-ajax-response,jquery-color,wp-lists,quicktags,jquery-query,admin-comments,sug&load[]=gest,jquery-ui-sortable,postbox,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,wp-a11y,jquery-ui-autocomplete,tags-suggest,tags-box,underscor&load[]=e,word-count,post,editor-expand,thickbox,shortcode,backbone,wp-util,wp-backbone,media-models,wp-plupload,wp-mediaelement,wp-api-&load[]=request,media-views,media-editor,media-audiovideo,mce-view,imgareaselect,image-edit,svg-painter,wp-auth-check,editor,media-uploa&load[]=d,wplink,wp-embed&ver=4.9.2:426)
        at i (load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,moxiejs,plupload&ver=4.9.2:2)
        at Object.fireWith [as resolveWith] (load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,moxiejs,plupload&ver=4.9.2:2)
        at y (load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,moxiejs,plupload&ver=4.9.2:4)
        at XMLHttpRequest.c (load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils,jquery-ui-core,jquery-ui-widget,jquery-ui-mouse,moxiejs,plupload&ver=4.9.2:4)

    Btw. I also deactivated all plugins, still the same error.

    #478386
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    Are you using the most recent version of GP premium? We are at 1.5.6.

    #478552
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Getting that same error with no other plugins activated? Any chance you can send me temporary admin login details?: https://generatepress.com/contact/

    #478656
    Nathanael

    @leohsiang Sure, using the newest of GP Premium and GeneratePress itself.

    @generate
    Tried with all plugins (except GP Premium) deactivated. Sent you an admin login.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.