[Resolved] Problems with Events Calendar

Home Forums Support [Resolved] Problems with Events Calendar

Home Forums Support Problems with Events Calendar

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Author
    Posts
  • #2044457
    Angie

    Hello,
    I have some problems with the plugin Events Calendar and maybe you can help me:
    1. The footer on the calendar-pages (/events) don’t display the footer right. The footer doesn’t have 100% width. I inspected the HTML and found out, that somehow on these pages the div class=”site-footer” is placed inside the div class=”site grid-container …”. How can that happen, and how can I change that? https://b2tvoe1m.myraidbox.de/events/
    2. when switching to a previous date, the calender list-view collapses in a strange way. https://b2tvoe1m.myraidbox.de/events/list/?eventDisplay=past

    I’m new to GeneratePress and used Events Calendar with other Themes earlier and don’t know these issues from the past…

    Thank you,
    Angie.

    #2044685
    David
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    are there any custom functions or hooks being used on the /events/ archive page? As it looks like there is some broken HTML eg. a missing closing tag such as </div> or </p> as the themes grid-container is not closing which is pulling the footer inside it.

    #2046180
    Angie

    Nothing I’m aware of.

    #2046629
    David
    Staff
    Customer Support

    Any HTML being added to any of the events posts ?

    #2046803
    Angie

    No, just text in the normal editor.

    #2046952
    Elvin
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    Let’s try debugging things.

    Can you try and see what happens if you temporarily disable plugins except GP Premium and TEC?

    Also, if you have any Elements, can you try temporarily putting them on “Trash”? (restore them later).

    If you have any child theme enabled, can you try reverting to parent theme for now?

    once all of this are disabled, can you check if the site-footer isn’t getting wrapped into the #page div?

    A wise man once said:
    "Have you cleared your cache?"

    #2047491
    Angie

    Hi!
    Yes, let’s do that!

    1. First I deactivated all Plugins except GP Premium and Events Calendar: Footer was still placed inside site grid-container…
    2. Then I deactivated all Elements and still the footer is placed inside site grid-container
    3. Then I deactivated the GP Child Theme, still the same, only on the events pages.

    Angie.

    #2047946
    David
    Staff
    Customer Support

    Any chance we can get a temporary admin login so we can take a closer look ?
    You can share login details in the Private Information field.

    #2048571
    Angie

    Sure!

    #2048631
    David
    Staff
    Customer Support

    What happens if you temporarily switch to the parent theme ( so it disables the child theme functions.php ) ?

    #2048699
    Angie

    Two answers above you can read, that I tried this when debugging.

    #2048750
    David
    Staff
    Customer Support

    Sorry i missed that – its odd and difficult to diagnose.
    As its an archive template its not directly editable and i cannot see any other code being injected that would break the HTML. Have you spoken with the Event Calendar author as its there templates being used?

    #2049674
    Angie

    Yes, I reached out to them. As I use the free version, I don’t have an answer yet.
    Thankyou for your time, I will report back, if I have news.

    Best wishes, Angie.

    #2049724
    David
    Staff
    Customer Support

    Please let us know – and if theres anything we can assist with 🙂

    #2050712
    Angie

    One thing I tried: I switched to Twenty Twenty One and there the footer isn’t placed inside the content-container.

    Is this something that could be the problem (from the TEC-documentation):
    Theme Override: Do you have any theme overrides? Try disabling them by renaming your [themename]/tribe-events/ folder to tribe-events-bak.

    Just wild guessing now:
    Could NGINX-settings be a source of the problem?

    The TEC-Support is now also involved, I will keep you informed.

    Thank you, Angie.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.