Cyber Week Sale! Get $20 off GP Premium, $40 off our new Lifetime license, and 45% off license renewals/extensions! Learn more

[Resolved] Preview Changes button issues

Home Forums Support Preview Changes button issues

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #158651
    Patricia

    First of all, I have to say that I am loving this theme!!

    There is one little issue I’ve been dealing with that I have yet to be able to figure out. When I make changes to a page and want to preview before updating, I have to click the Preview Changes button two times. I click the button once, then need to wait for the “preview” page to completely refresh (although it does not yet reflect any changes, so it is not actually a preview), then upon a second click it refreshes again to display the preview of my changes.

    It’s not a huge deal, but as we all know, those extra 20-second chunks of wait-time can sure add up! 😉

    Has anybody else experienced this? Do you have a recommendation for a fix?

    Thanks!!

    #158687
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Hi there,

    Is this happening when editing pages or in the Customizer?

    Can you try #1 on this page and let me know if it still happens?: https://generatepress.com/knowledgebase/debugging/

    #158775
    Patricia

    Hi!

    I tried deactivating the handful of non-GP plugins (on my local server, I did not try this on the live site – but I can try that too if you think it might act differently online), and still experienced the same thing:

    1. Make change on a page
    2. Click “preview page”
    3. The “preview page” page refreshes without the changes
    4. Click “preview page” a 2nd time
    5. The “preview page” page refreshes and shows the changes

    It happens when I’m editing the pages themselves (not in the customizer).

    Thanks!!

    #158849
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    And what about when you disable your GP plugins?

    Thanks! 🙂

    #158857
    Patricia

    I tried disabling the Lightweight Grid Columns and Lightweight Social Icons, but to no avail.

    I didn’t disable the “GP Premium” plugin, since that’s a huge part of my website, haha. Do you think I should try that, though?

    Thanks again, for trying to help me get to the bottom of this!

    #158858
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    If it’s on your localhost then disabling GP Premium temporarily shouldn’t matter, right?

    If so, try just deactivating Sections – if any add-on will cause issues with this it’s that one.

    Let me know 🙂

    #158859
    Patricia

    Yes, you’re right – I’m on the safety of the local server. 🙂

    I disabled “sections,” and lo-and-behold, the preview button worked great. Unfortunately, though, I’ve build my whole site in sections, LOL.

    Do you have any advice?

    #158860
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    I’ve been rebuilding Sections from scratch recently – it’s getting pretty close to testing.

    The rebuild should have this fixed as well as some other issues.

    If you’d like to email me at support@generatepress.com, I can send you the rebuild once it’s ready for testing.

    Let me know 🙂

    #158861
    Patricia

    Thank you! I just sent an email. I really appreciate all your support and the great product!!

    – Patricia

    #158862
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Thanks! I’ll send you the beta when it’s ready 🙂

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.