[Resolved] Minor Issue: Editing Sections

Home Forums Support Minor Issue: Editing Sections

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #1391615
    Adam

    Hi – noticed on 1.11.0: I just created a new page, and set it to use sections. When I edit a section and go into settings, there are what look like color picker icons below background color, and text color, link color and link cover hover are just input boxes.

    On the content page, there is the section label and add media button, but then there is what appears to just be a text area – the WP toolbar isn’t there.

    Not sure if this is an issue, or something didn’t update fully when upgrading to 1.11.0

    #1391692
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    When I edit a section and go into settings, there are what look like color picker icons below background color, and text color, link color and link cover hover are just input boxes.

    Just to make sure, this is what you are seeing?
    https://www.screencast.com/t/IBv1OflBJ

    On the content page, there is the section label and add media button, but then there is what appears to just be a text area โ€“ the WP toolbar isnโ€™t there.

    Not sure if I’m seeing this one. Is this what you are referring to?
    https://www.screencast.com/t/Z9VIHqS7fOp

    Not sure if you are aware but I would highly recommend using Gutenberg with GenerateBlocks instead of Sections going forward:
    https://generateblocks.com/

    It’s just a much much better solution now.

    #1391740
    Adam

    On further exploration – it appears to be a conflict with the plugin – Google Analytics for WordPress by MonsterInsights. If I disable this plugin, section editing works great.

    iris.min.js?ver=1.0.7:5 Uncaught TypeError: (intermediate value).setHSpace is not a function
    at h.<computed>.<computed>._create (iris.min.js?ver=1.0.7:5)
    at h.<computed>.<computed>.h.isFunction.a.<computed> [as _create] (widget.min.js?ver=1.11.4:11)
    at h.<computed>.<computed>.s (widget.min.js?ver=1.11.4:11)
    at h.<computed>.<computed>._create (wp-color-picker-alpha.min.js?ver=1.11.0:179)
    at h.<computed>.<computed>.h.isFunction.a.<computed> [as _create] (widget.min.js?ver=1.11.4:11)
    at h.<computed>.<computed>._createWidget (widget.min.js?ver=1.11.4:11)
    at new h.<computed>.<computed> (widget.min.js?ver=1.11.4:11)
    at HTMLInputElement.<anonymous> (widget.min.js?ver=1.11.4:11)
    at Function.each (load-scripts.php?c=0&load[chunk_0]=jquery-core,jquery-migrate,utils,jquery-ui-core&ver=5.4.2:2)
    at a.fn.init.each (load-scripts.php?c=0&load[chunk_0]=jquery-core,jquery-migrate,utils,jquery-ui-core&ver=5.4.2:2)

    #1391742
    Adam

    And thanks for the link to generate blocks – that looks fantastic! Thanks so much! (Love GeneratePress… it’s great what you do!)

    #1391764
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Hi there,

    Was just playing with this – not sure there’s anything we can do on our end of things.

    It seems like something in their javascript is conflicting with this script (which is what we use for the color picker): https://github.com/kallookoo/wp-color-picker-alpha

    It may be worth reporting to them.

    #1391815
    Adam

    Thanks – will pass it on to them!

    #1392045
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    Thanks! Hopefully it’s something simple on their end.

    #1396066
    Adam

    MonsterInsight responded and released an update to their plugin; tested locally and it’s no longer interfering. Thanks so much for helping identify what was happening!

    #1396118
    Tom
    Lead Developer
    Lead Developer

    That was quick – great to hear!

    Thanks for letting us know ๐Ÿ™‚

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.