[Support request] Image Blurred On Widget

Home Forums Support [Support request] Image Blurred On Widget

Home Forums Support Image Blurred On Widget

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #2295991
    Ella

    Hi there,

    I’ve updated my homepage and blog post widget for the “About Me” bit on here ( https://www.forgettingfairytales.com/ ) however, it’s showing up blurred on any of the tabs other than the Google that I’m logged into the site on. The same image on the About page is not blurred, and other images I have tried to swap it for – are also now showing blurred on the widget (even though they’re not blurry pictures and the picture is tiny on the sidebar so there really shouldn’t be a problem with it.

    Do you know why this is or what I can do to fix it? I just added the image through “add media” on the widget and didn’t change the size at all. The last image wasn’t blurred all.

    Let me know what you think.

    Many thanks,
    Ella

    #2296115
    David
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    what was the original image size that was uploaded ?

    #2296118
    Ella

    Umm, I’m not actually sure, I didn’t resize it before uploading actually – should I try resizing? And if so, to what dimensions please? ๐Ÿ™‚

    #2296136
    David
    Staff
    Customer Support

    The image that is being displayed is only 225 x 300px.
    Thats not a lot of pixels for a photo, especially as x2 / x3 HD displays are now everywhere.

    I generally upload images with a minimum width of 768px – that should be sufficient for a really sharp image ๐Ÿ™‚

    #2297055
    Ella

    Hmm, is there anything I can do to improve it? As when it’s large, it’s perfectly clear – it’s only when it’s small, it goes blurry, and you’d think it would be the other way around. Also – I’m not 100% sure if that’s what’s causing the blur as I tried setting different images and every one comes out blurred – not in posts or pages, but only on the widget.

    What else can I try?!

    Thanks,
    Ella

    #2297110
    David
    Staff
    Customer Support

    Are you using flying images ? as i can see the image is being loaded via a Flying CDN

    #2297880
    Ella

    I’m not sure what that means. I do have a plugin called FlyingPress downloaded though. I don’t know what it does, but it was installed when I had work done on my site to pass my core web vitals. I’d be nervous about removing anything like that in case it then stopped me from passing them. Do you think that’s having an impact then? What is it doing?

    Thanks,
    Ella

    #2297971
    David
    Staff
    Customer Support

    If i inspect that image, its is being loaded from the flyingCDN, so yeah it looks like FlyingPress.
    I checked their features here:

    https://flying-press.com/features/

    And that includes On the Fly Image Compresssion.

    If the image looks good on the browser you’re logged into, then i would suspect you’re seeing the uncompressed image.

    Can you ask FlyingPress support to take a look at the issue ? It may be a simple minimum compression setting they can tweak to fix it.

    #2304984
    Ella

    Okay thanks so much. I’ll get in touch with them now!

    #2305609
    David
    Staff
    Customer Support
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.