[Resolved] Hyperlinks

Home Forums Support Hyperlinks

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • #1425558
    Daniel

    I am unable to add hyperlinks. I have disabled every plug in except Generate Press and Generate Blocks and the problem continues.

    #1425567
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    Can you explain a bit more?

    What issue are you having?

    #1425587
    Daniel

    When I highlight a word to link to a url and then hit submit in the Gutenberg window the word or phrase does not highlight and although the url shows in the link window there is no link in the block or in the published piece.

    #1425609
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Does the issue exist if you use a twenty series WP default theme?

    #1425685
    Daniel

    No. In fact it does not exist, when I also use the Metro Studio Press theme on another website of mine. Yes, happy with the support.

    #1425733
    Leo
    Staff
    Customer Support

    So it works with a twenty series default theme?

    Can you show me a couple of screenshots of what’s happening so I can try to replicate the issue?

    You can use a service like this to upload screenshots:
    https://postimages.org/

    #1425820
    Daniel

    I can tell you it works with the 2020 WordPress default theme. And themes I have on other websites. The only theme on which I can use a hyperlink is Generate Press and I have the premium version installed.This is how it looks right before I hit submit button. After I hit submit there is no hyperlink.

    #1425822
    Daniel

    That should read the only theme on which I cannot use a hyperlink is Generate Press. On the above image I had highlighted “walk-off” and after hitting submit there was no link.

    #1425854
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Can you send me the dashboard credentials to take a look?

    You can send the dashboard access using Account Issue here:
    https://generatepress.com/contact/

    Please include the following information:
    – The URL of this topic.
    – Login URL.
    – Username and password.

    Please disable all plugins, custom function and activate the parent theme (if you are using a child theme).

    Thanks!

    #1426617
    Daniel

    All plug ins have been deactivated. The only theme being used is Generate Press. I am also including another image from my other website sportsmediabeat.com where the hyperlink works, using the Donovan theme.
    hyperlink working on other website, using Donovan theme

    #1426693
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hmm the link option is actually working for me but it’s just the same color as the text:
    https://www.screencast.com/t/SnOIUVqp5

    Maybe what you want is to change the link color under Customizer > Colors > Content?

    Also please make sure to avoid posting your dashboard access in an open forum here – everyone can see it 🙂

    #1426937
    Daniel

    Followed your recommendation. Yes the link is there, but after I went into customizer and changed colors (#2f4367) for link, link hover, and text, the changes did not show up, when post was updated. In other words, “walk off” has a hyperlink and an arrow shows if you hover over those words, but the words themselves are not darkened so the reader will not no there is a link there.

    #1426964
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Can you try setting a color to something that’s not #2f4367?

    The normal text color is also #2f4367 so obviously the link wouldn’t show?

    Or am I missing something here?

    #1426980
    Daniel

    Dah! Of course. Problem solved. You’re not “missing” anything here. I got confused between text color and link color. My myopic brain was looking for a link-text color, which obviously does not exist. No more problem. The earth has been restored to its axis, despite my ignorance. Thanks so much for your help. My apologies, if I put you through the ringer. And go Generate Press, the best theme out there!

    #1427023
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Glad I could help 🙂

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.