[Support request] How to remove all Google Fonts

Home Forums Support [Support request] How to remove all Google Fonts

Home Forums Support How to remove all Google Fonts

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #2380817
    Sven

    Hello,

    i have to remove all Google Fonts from my site and i am pretty sure, that i removed all Google Fonts from “Typography” Settings in GP Customizer and also in every used Plugin.

    But when i check my site for external Google Fonts, i still get the message, that i use

    https://fonts.gstatic.com/s/roboto/v18/kfomcnqeu92fr1mu4mxk.woff2
    https://fonts.gstatic.com/s/roboto/v18/kfolcnqeu92fr1mmeu9fbbc4.woff2

    Is there any way to reset all font settings on my site, so that every Google Font will be removed? I have absolut no idea, where i could find the place, where i still use the Roboto Font 🙁

    The strange thing is, that i deactivated the GP “Typography” Module wight now, and i still have 2 error messages, that i use external Google Fonts. But i am sure, i never used a font Roboto outside from GP. So maybe a reset of all fonts could help?

    Thank you and best regards, Sven

    #2380842
    Fernando
    Customer Support

    Hi Sven,

    Can you try adding these PHP snippets to assure GP doesn’t load it:

    https://docs.generatepress.com/article/remove-google-fonts/

    Adding PHP: https://docs.generatepress.com/article/adding-php/#code-snippets

    #2380846
    Sven

    Hello Fernando,

    thank you very much. I forgot to mention, that i already tried this and there are still the two external Fonts loaded.

    The Error Console shows, where the Fonts are loaded (if i am right)

    What i also did not mention: When i switch the Theme to Twenty Twenty Two, the Fonts are not loaded. That was the reason, why i was thinking it could have somethung to do with GP.

    Maybe someone elso has an idea to find out, who loads the two fonts. Is there a chance to find it out with the Error Console?

    Thank you for any ideas.

    Sven

    #2380931
    Sven

    It was the “Contact Form 7” Plugin, which was loading the Google Font Roboto!

    Problem solved and it was again not GP Issue. Sorry for bothering you.

    #2383435
    Fernando
    Customer Support

    I see. Glad you resolved the issue!

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.