[Resolved] How can you remove a strip below the primary navigation toolbar?

Home Forums Support [Resolved] How can you remove a strip below the primary navigation toolbar?

Home Forums Support How can you remove a strip below the primary navigation toolbar?

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #1625657
    locate-australian

    Hi,

    I would like to remove a strip below the primary navigation toolbar on our Generate Press theme. I am not a web developer but I have gone through our WordPress customisation options & I can change the colour of the strip below the toolbar by going into Colours > Body > Background Color, but I can not find another customisation option that will change the strip, which I would ideally like to remove.

    Thank you in advance.

    Kind regards, L.A.

    #1625685
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    Any chance you can link us to the site in question?

    You can use the private information field.

    Let me know 🙂

    #1625782
    locate-australian

    Hi Leo,

    Thank you for your quick reply :). I have added the website URLs (live & a staging site) in the private information field for you.

    Kind regards, L.A.

    #1625807
    Elvin
    Staff
    Customer Support

    Hi,

    I’ve checked your site and you seem to have an extra space and a . within your Header Element’s code area. https://share.getcloudapp.com/eDuwGK1D

    Removing this within the code area there should solve the issue.

    A wise man once said:
    "Have you cleared your cache?"

    #1627095
    locate-australian

    Thank you so much Elvin!!!

    I followed your advice & by watching the Cloud App video you supplied I was able to change the code & remove the extra space :).

    Thank you again!

    Kind regards, L.A.

    #1627104
    Elvin
    Staff
    Customer Support

    Nice one. Glad you got it sorted. 🙂

    A wise man once said:
    "Have you cleared your cache?"

    #1627128
    locate-australian

    Hi Elvin,

    The strip has now returned, even though the code has been removed & the strip is now being counted as part of the ‘Hero Page’.

    I only deleted the code from the ‘Inspect’ page, will I need to make the changes at the .php file level?

    Lastly, I am not a developer so I appreciate your insight & instructions :).

    Kind regards.

    #1627135
    Elvin
    Staff
    Customer Support

    As mentioned in one of my previous replies, it’s in your Header Element’s code area.

    Go to Appearance > Elements and edit the Header Element that’s being used on the page you’re working on. You should find a . and a line break which you can remove and then save.

    A wise man once said:
    "Have you cleared your cache?"

    #1627139
    locate-australian

    Thank you, I did not know where the code could be edited.

    I followed your instructions, Appearance > Elements & the Homepage Header element but it only displays the following code:

    .[wds id=”1″]

    Can the extra line break & ‘.’ be fixed using CSS?

    Kind regards.

    #1627179
    Elvin
    Staff
    Customer Support

    .[wds id=”1″] has a . on the left side of the shortcode. That’s what you’re seeing.

    You can remove it as it’s not necessary for the shortcode to work. It’s a stray string.

    A wise man once said:
    "Have you cleared your cache?"

    #1632128
    locate-australian

    Thank you so much Elvin.

    I just removed the ‘.’ from the shortcode & it worked :).

    Kind regards, L.A.

    #1632130
    Elvin
    Staff
    Customer Support

    No problem. glad you got it sorted. 🙂

    A wise man once said:
    "Have you cleared your cache?"

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.