[Support request] Guternberg Editor Saving Post as Autodraft

Home Forums Support Guternberg Editor Saving Post as Autodraft

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #1345501
    Olaniyi

    Hi, there is an issue when I use the WordPress Gutenberg editor, It automatically saves a new post/page as Autodraft and all the items disappears.

    I have debugged this issue with WPX, the host and we couldn’t find a solution.

    We disabled theme, plugins and still, no solution. This issue occurs on one other site using GeneratePress, also hosted on WPX, but not on two other websites with the same host and also using GeneratePress theme.

    Please advise, if you have ever encountered the issue?

    #1345535
    David
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    not encountered this issue or had it reported.
    Older versions of Gutenberg had a similar problem when a post was saved without a title – but this was resolved about 9 months ago.

    Debug after ensuring WP is up to date.
    Check if there are any errors reported in the Tools > Site Health.
    Disable all other plugins, hooks and custom functions to see if there is a conflict.

    #1345751
    Olaniyi

    Is there a way to share a temporary login with you. Because we have tried the above.

    Steps to recreate issue:

    – Add a new page

    – Add a Page Title

    – Add some text to the body of the post/page

    – Save or Preview

    – It would change the title to Autodraft and all the text in the body will be gone.

    #1345961
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Does the same issue exist if you test it with a twenty series WP theme?

    #1346041
    Olaniyi

    Yes, it does.

    #1346191
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Then that’s definitely a WordPress issue unrelated to the theme.

    Maybe try checking with the WordPress support and see if they’ve seen or heard similar issues?

    Another solution is to try to reinstall WordPress and see if that helps.

    #1346296
    Olaniyi

    Reinstalling WordPress didn’t help, tried that earlier. I have posted on WordPress Support, I will keep you updated.

    #1346453
    Leo
    Staff
    Customer Support
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.