[Resolved] "Generatepress" does not respect styles created with "Elementor"

Home Forums Support "Generatepress" does not respect styles created with "Elementor"

This topic contains 14 replies, has 5 voices, and was last updated by  adam 8 months, 1 week ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • #297876

    Daniel

    Hello,
    For me “generatepress” is the best template in the market and until today I have worked wonderfully.
    In the last days it gives me errors of compatibility with Elementor.
    The styles I apply with the editor do not work.

    Thanks

    GeneratePress 1.3.46
    #297944

    Leo Customer Support

    Hi Daniel,

    GP is definitely compatible with Elementor and it’s one of the most popular combos out there.

    Keep in mind that Elementor is a page builder so it can overwrites GP’s settings depend on what you are trying to change.

    Can you explain your issue a little more? What are you trying to achieve?

    A link to your page would also help.

    Let us know.

    #297958

    Daniel

    Hello
    When I am working on “Elementor” I can apply styles and format changes.

    But when I close WordPress, all styles are lost.

    This is the link on the web page: https://www.espaideal.es/

    The icons have a very large format.

    Screenshots:

    https://www.espaideal.es/wp-content/uploads/2017/03/01.jpg
    https://www.espaideal.es/wp-content/uploads/2017/03/02.jpg

    Thanks

    #297994

    Tom Lead Developer

    Have you reached out to Elementor to see if they know the cause? GP doesn’t have any control over content inserted by other plugins.

    #298016

    Daniel

    Hello Tom!! was a pleassure to talk with you.
    The first thing I’ve done is talk to them. “Elementor”
    But I have been told that it must be some template error.
    I have tried with the theme Twenty Seventeen.
    With “Twenty Seventeen” everything seems to work well.
    I’m very confused
    I hope you can help me
    Thanks

    #298017

    Tom Lead Developer

    Looking at the CSS/HTML of the image, there’s nothing telling it what size it should be. I’m not sure how Elementor sizes their images, but if they could point out what exactly in the theme could be overwriting their sizes it would be helpful.

    As of right now, there’s no conflicting CSS/HTML when viewing the site in developer tools.

    Let me know what they say 🙂

    #298101

    Daniel

    This is what they say:
    “Check if you have an update for the theme that you are using.
    It seems that some CSS of your theme is overriding the one of Elementor.
    You can report this problem to the developers of the theme that you are using.”

    thanks 😉

    #298109

    Daniel

    Hello Tom
    I have reinstalled version 1.3.45 of GeneratePress and Everything works fine.

    Css styles of “elementor” work perfectly.

    🙂

    #298162

    Tom Lead Developer

    Any chance you can update to 1.3.46 now that I’ve seen what it should look like?

    #298179

    Lyle

    Daniel,

    Not sure if you are aware of this, but if you want Elementor to use the Colors and Fonts that you have set up in GeneratePress, then go to Dashboard > Elementor > Settings and tick both the Disable Global Colors and Disable Global Fonts > Save Changes.

    Doing so will let Elementor use these values from GeneratePress. You can of course still override them from within Elementor on a case by case basis.

    Cheers!
    Lyle

    http://snifflevalve.com
    Tutorials and tips for GeneratePress, WP Show Posts, WordPress and Elementor

    #298299

    Daniel

    Hello Tom,
    I would like to be able to upgrade to the latest version of GP.
    Why is this happening?
    At the moment I have version 1.3.45 installed because it does not give me errors.

    Thank you

    #298521

    Tom Lead Developer

    The only difference between 1.3.45 and 1.3.46 is a bug fix when saving posts. 1.3.45 was the big update with lots of changes.

    You can update the theme in “Appearance > Themes”.

    Once done, clear all of your browser caching/plugin caching if you have it.

    Then let me know if the problem persists.

    #298544

    Daniel

    It is not a cache problem. I have already deleted all caches.

    When I reinstall version 1.3.46 I will tell you if the problem persists.

    Thanks

    #298552

    Tom Lead Developer

    Sounds good. There’s literally no difference to the front end of the site from 1.3.45 to 1.3.46. There’s about 3 lines of code that were changed that occur when you save a post.

    #421051

    adam

    Hey Lyle,

    Thanks for the tip on disabling colors and fonts in Elementor!

    Adam

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)

You must be logged in to reply to this topic.