[Resolved] customiser stopped working after WP5.5 update

Home Forums Support customiser stopped working after WP5.5 update

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #1403791
    Keir

    Both sites on which I use GP have developed a fault with the customiser since updating to WP5.5

    In the customiser, the moment I make any change that would affect either additional css or certain theme options (e.g. by changing a colour) these css style sheets stop being applied so the preview loses these styles. It is then not possible to see the changes that are being made. (Note: any changes made do save properly and appear on the front end, they are just not showing in the customiser preview)

    Here is a video clip showing the problem: https://i.imgur.com/jBla65f.mp4

    Notice how it removes the custom styling from the preview the moment I change the additional css sheet. It does the same if I certain theme options in the customiser too (e.g. background color) but not if I change font. Once the style sheet ‘breaks’ (unloads?) then no further changes can be previewed.

    I have tried disabling most plugins, have disabled and cleared caches, and checked for dashboard errors, but can see nothing. Switching to a different theme is unhelpful because it has no custom css anyway.

    If I move the additional css from the generic WP Additional CSS to your Simple CSS panel in the customiser then the customiser works fine, but I would rather have additional css (It always used to work!)

    #1403809
    Keir

    Sorry to bother you it is a jetpack problem – I have just found that it is affecting all of my sites, including ones without GP!

    My bad.

    #1403853
    David
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    glad to hear you found the issue and thanks for letting us know which plugin causes it.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.