[Resolved] Caption Below Dynamic Content-Template Images

Home Forums Support [Resolved] Caption Below Dynamic Content-Template Images

Home Forums Support Caption Below Dynamic Content-Template Images

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #2450742
    Sam

    Hi,

    I’m using a custom Content-Template for my blog post (the actual blog post).
    At the top of that Content-Template is a dynamic image I’m getting from a custom field. I want to add a caption to that dynamic image if possible.
    Any tips?

    #2450776
    Ying
    Staff
    Customer Support

    Hi Sam,

    Are you using the GB image block? If so, select the image block, then click the CC button of the float toolbar, it will add a caption below the image if there’s a caption set in the media library.

    #2451517
    Sam

    Hello Ying,
    I tried, but it doesn’t work,
    I attached a video explaining the problem in the private section,
    kindly take a look.

    #2451718
    David
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    you Custom Field, how is storing the Image ? Is it the URL or the ID ?

    #2451740
    Sam

    It’s ID now, but I tried both, and neither one works.

    #2451912
    Ying
    Staff
    Customer Support

    I don’t see the admin login in the private info field, can you re-attach it?

    #2452156
    Sam

    I thought I added an admin access, my mistake

    update:
    I also added a link to the post in question as well as to the content-template

    #2453509
    Ying
    Staff
    Customer Support

    I’m not seeing a caption set for the images in the media library:
    https://www.screencast.com/t/7wpNoiOuOAG

    Can you try adding something in the caption field to test?

    #2453538
    Sam

    Dear Ying, this image (the featured image you referred to in your screenshot) is not the dynamic image I’m using in the blog post I sent you. I’m using a dummy/placeholder gray image with some generic text, which is being pulled from a custom field.

    Kindly check the video and the blog post I linked to below the admin access link in the private field from my earlier reply.

    #2454750
    David
    Staff
    Customer Support

    Are you using GenerateBlocks Pro ?

    #2454764
    Sam

    yes, I just double checked, I am using GB pro!

    #2455686
    David
    Staff
    Customer Support

    Have a look now – i think its working 🙂

    The steps which i need to test locally were:

    1. Add an Image block , and select an image from the Media library. Don’t enable dynamic data yet.
    2. Add the Caption and enable its Dynamic data for Caption of current image.
    3. Then enable the Image Blocks Dynamic Data to show the Post Meta.

    #2455767
    Sam

    Fantastic!

    I wouldn’t have thought of enabling the dynamic field of the caption before making the image block dynamic. I thought they were just one entity, and activating the dynamism of one would trigger the other, but I am glad it’s working.

    thank you so much for your help David.

    #2455783
    David
    Staff
    Customer Support

    It kinda shouldn’t require those steps, so ill see what we can do to make it more intuitive

    Glad to be of help.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.