[Resolved] I imported the Sider site but not all options imported

Home Forums Support I imported the Sider site but not all options imported

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #1020889
    Robert

    Hi there,
    I was wondering if you might be able to help me recreate the social icons in the sidebar nav? All the options didn’t import due to a 400 server error.
    Thanks!

    #1020910
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    First you need this plugin:
    https://wordpress.org/plugins/menu-icons/

    Then create a menu with the icons needed:
    https://docs.generatepress.com/article/using-the-wordpress-menu-builder/

    Then add the menu in the header widget area with a Navigation Menu widget:
    https://docs.generatepress.com/article/header-widget/

    Let me know if this helps πŸ™‚

    #1021137
    Robert

    Yes, that seemed to have worked, thanks! Opening a new ticket for the mobile layout spacing inside the menu which isn’t coming out quite right.

    #1021578
    Leo
    Staff
    Customer Support
    #1062529
    Robert

    Hi there,
    I got the menu icons to work but they seem to disappear when any of my portfolio posts are accessed. If you first go here:
    https://wyald.com/productions/
    And click on any of the items you’ll see the sidebar icons disappear:

    https://wyald.com/poetry-nap/
    https://wyald.com/knights-of-revery/
    https://wyald.com/wyald-photoshoots/
    etc

    #1062573
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Looks like you are using some sort of caching plugins or server cache?

    Can you clear and disable them first?

    #1063437
    Robert

    Hi there,
    None of these worked I’m afraid.
    Tried:
    – purging the cache, refreshing
    – Tried disabling the caching plugin and refreshing
    – emptied browser cache and refreshed

    On another note, I just added the icon menu to my off-canvas menu for mobile and the icons show up but they are stacked vertically. How do I get them to float horizontally like in the desktop version of the sidebar menu? https://imgur.com/8JxuEPR

    #1063442
    Robert

    Also here’s something (I don’t know if it’s relevant) on the Menu Icons by Themeisle info:

    β€œThe icons are not showing!
    Make sure that your active theme is using the default walker for displaying the nav menu. If it’s using its own custom walker, make sure that the menu item titles are filterable (please consult your theme author about this).”

    #1063444
    Robert

    Another interesting piece of information is that when I try to edit the menu under Appearance>Menus and I pick Social – Sider, and I click on the icon to edit the icon (was going to try a different source to see if that fixed it) I get a blank screen: https://ibb.co/g4kDXQP

    #1063446
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Can you disable all plugins except GP Premium and Menu Icons to eliminate any conflicts?

    I check the Welcome, About, All Productions and Let’s Connect pages and the icons are working in all of them so I’m thinking something is blocking it on single posts.

    Also what happens if you create a single post without Elementor and only use GP?

    #1063449
    Robert

    It’s something to do with the Elementor plugin. When slowly reactivating the plugins on the Elementor plugin activation the icons disappear from the side menu and there’s only square boxes.

    #1063450
    Robert

    Maybe I have to add the Font Awesome icon set to Elementor under Elementor’s Custom Icons? I’m going to try this.

    #1063451
    Robert

    Actually Elementor already has Font Awesome 5 as a part of it I believe: https://elementor.com/blog/introducing-icon-library/

    #1063456
    Robert

    I fixed the display of the icons! It’s under Elementor > Settings > Advanced > Load Font Awesome 4 Support choose Yes.

    Hooray!

    And now can you help me with the layout of the icons in the mobile menu view? They are stacked vertically vs laid out nicely horizontally. I could also bump them up in size a bit ideally.

    #1063457
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Glad you are able to figure out.

    Can you open a new topic for the separate question?

    It makes it much easier for us to track the issue.

    Thanks πŸ™‚

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.