[Support request] Gallery tab/bloc doesn't work anymore ?

Home Forums Support Gallery tab/bloc doesn't work anymore ?

  • This topic has 7 replies, 3 voices, and was last updated 1 year ago by David.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #1006097
    Mélissa

    Hellooo,
    From few days, while I’m putting the article online using the tab/bloc “Galery” I cannot attached an external link to refer to my picture.

    All my previous articles used to be done this way. So now that it’s not working anymore, none of my previous links are working.

    I did an other way for the last article but I would like to understand why I cannot use anymore this tab and how to solve the problem because it really annoys me.

    Is this situation happened already to anyone ?
    I’ve turned off all my plug-ins and nothing changed, seems like the problem in coming from elsewhere

    Thank you.

    PS :
    My configurations –
    WordPress : 5.2.3
    Thème : Générate Press 2.3.2
    GP Premium : 1.8.3

    #1006099
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    Sorry are you referring to the Gallery block from Gutenberg?

    #1006148
    Mélissa

    Hi !
    Thank you for your quick reply.
    No, I’m not using Gutenberg.

    I’m referring to the “tool” “gallery (Galerie : my interface is in French) when I’m creating an article in my wordpress back-office with Generate Press. I can add some new blocs and choose for example paragraph, video, image… And I’m talking about the “gallery” one who allows me to create image section in grid. I hope, I’m clear with this explanation.

    Thank you
    Mélissa

    #1006179
    Leo
    Staff
    Customer Support

    Sorry still not quite sure what you are referring to.

    GP doesn’t actually add anything to the editor.

    Can you show a screenshot of what you are referring to? You can use a service like this to upload a screenshot:
    https://postimages.org/

    #1006493
    Mélissa

    Hi !

    You will find the images here : https://postimg.cc/gallery/1i5gnidia/
    I hope it will be more clear…

    Thank you very much.

    #1006722
    David
    Staff
    Customer Support

    Hi there,

    the Gallery Block that comes with WordPress doesn’t support Media Links. You would need to use a separate plugin. Maybe this one:

    https://wordpress.org/plugins/foogallery/

    #1007371
    Mélissa

    Hello,
    Effectively I cannot do media links anymore but from June 2019 (date of the creation of the website) until last week, I could do it. This is where I don’t understand what happened.

    Before, in the personnalisation tab of my gallery I had a space to enter my external referral link.

    Thank you for the plug-in, I would like to avoid having to do an other plug-in.

    Mélissa

    #1007437
    David
    Staff
    Customer Support

    The Gallery Block that comes with WP 5.x Gutenberg editor has never had custom links, its been an much requested feature. Just one of many Issues raised here:

    https://github.com/WordPress/gutenberg/issues/10057

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.