[Resolved] Brand new website very slow

Home Forums Support Brand new website very slow

  • This topic has 3 replies, 2 voices, and was last updated 11 months ago by David.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #1046683
    gary

    Hi
    Had a previous website which was very slow at 6 seconds when tested by google. It was old and clunky. Researched your premium theme and bought it as I wanted to prioritise the mobile. Have redone the website and made sure if it doesn’t need to be there it is not included. Images are at a minimum and are all optimised. Use lit speed cache which is currently off as requested for this post. I am with Krystal server which has excellent server speeds. Today I put my new minimal website online and tested the speed with this https://www.thinkwithgoogle.com/intl/en-gb/feature/testmysite/ My speed was 5.8!!!!
    Any ideas as I was expecting a lower number than this with this theme

    #1046898
    David
    Staff

    Hi there,

    i am not sure how that testing site is performing its evaluation. I just tested the on Google Pagespeed Insights and it has a 2.9sec load time for mobile and 0.9sec desktop load. Which is great without the cache.

    Likewise tested this on GT Metrix off a London based server and this was the result:

    https://gtmetrix.com/reports/www.dogtrainingtherightway.co.uk/T2JS9p5S

    #1047053
    gary

    Hi
    Thanks for the quick reply. That is reassuring. I have done some work on my litespeed cache and yes the site is flying. Sorted the issues raised. I think I will use gtmetrix for my testing in future as very comprehensive.
    thanks

    #1047093
    David
    Staff
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.